Tøm Google-søkeloggen din


Tøm Google-søkeloggen din

Slik sletter du Google-søkeloggen fra Google-kontoen din og på forskjellige nettlesere. Å slette Google-søkeloggen din er en god måte å beskytte personvernet ditt på og holde informasjonen din trygg mot hackere.

Du bør tømme Google-søkeloggen fra både Google-kontoen din og forskjellige nettlesere. Du kan raskt tømme Google-søkeloggen fra stasjonære nettlesere og en mobilenhet med disse trinnene.

Når du sletter Google-søkeloggen din, fjerner du all slags informasjon som potensielt kan brukes av lyssky tegn. I tillegg til morsomme videoer, nyheter, trivia og annet innhold, tenk på hvor mange ganger du har søkt etter en adresse, telefonnummer, informasjon om en arbeidsgiver og andre data som kan hjelpe en hacker med å stjele identiteten din, finne deg personlig eller andre uønskede resultater.

Fra Google-kontoinnstillingene dine kan du også kontrollere hvilke typer søk som Google lagrer i utgangspunktet.

Merk: Google som bedrift vil fortsatt beholde data om en stor del av søkehistorikken din, for eksempel ved å registrere hvor ofte du søker etter bestemte emner. Selv om det kanskje er skummelt, må du i det minste vite at alle data de beholder selv etter at du har slettet søkeloggen din, aldri vil vises åpent på datamaskinen eller mobilenheten din.

Her er hvordan du sletter Google-søkeloggen fra Google-kontoen din og på nettlesere som Safari e Google Chrome.

Slik sletter du Google-søkeloggen fra Google-kontoen din på en datamaskin

For å slette Google-søkeloggen din fullstendig, må du gjøre det direkte fra Google-kontoen din. Bare å tømme nettleserloggen din vil ikke slette informasjon som Google sporer og lagrer i kontoen din. Slik sletter du tidligere søkehistorikk og fremtidig søkehistorikk fra Google-kontoen din.

Slik sletter du Googles tidligere søkehistorikk:

  1. Åpne hvilken som helst nettleser, gå til Google.com og logg inn på kontoen din.
  2. Når du er logget på, klikker du på Google Apps-ikonet øverst til høyre på Google-hjemmesiden. Ikonet ser ut som en firkantet mosaikk som inneholder 9 små firkanter.
  3. Klikk på Konto i rullegardinmenyen.
  4. Klikk på Data og personvern fra sidefeltmenyen på venstre side av skjermen.
  5. Du kan også klikke på Administrer data og personvern i panelet Personvern og personlig tilpasning i midten av siden, som tar deg til samme skjermbilde der du klikker på fanen Data og personvern.
  6. Klikk på Min aktivitet nederst i delen Logginnstillinger.
  7. For å slette søkeoppgaver én om gangen, klikk på “X”-ikonet i øvre høyre hjørne av oppgavelisten og velg Slett i popup-vinduet.
  8. For å slette flere eller hele søkeloggen din samtidig, klikk på Slett-knappen, som ligger under søkefeltet.
  9. I popup-vinduet kan du velge innholdet du vil slette: Siste time, Siste dag, Alltid eller Egendefinert intervall.

Slik deaktiverer du Googles evne til å holde styr på din fremtidige søkehistorikk:

  1. Åpne hvilken som helst nettleser, gå til Google.com og logg inn på kontoen din.
  2. Når du er logget på, klikker du på Google Apps-ikonet øverst til høyre på Google-hjemmesiden. Ikonet ser ut som en firkantet mosaikk som inneholder 9 små firkanter.
  3. Klikk på Konto i rullegardinmenyen.
  4. Klikk på Data og personvern fra sidefeltmenyen på venstre side av skjermen.
  5. I Historikkinnstillinger-delen klikker du på Nett- og appaktivitet.
  6. Øverst på neste side klikker du på det blå rullefeltet ved siden av Nett- og appaktivitet for å slå av sporing.
  7. I popup-vinduet, bla til bunnen av siden og klikk “Pause”.
  8. Rullefeltet ved siden av Nett- og appaktivitet skal nå være nedtonet i stedet for blått.
  9. Du kan også slå av posisjonsloggen og YouTube-loggen. Gå tilbake til Data og personvern-siden, og under Nett- og appaktivitet-alternativet klikker du på Posisjonslogg eller YouTube-logg. Følg de samme trinnene ovenfor for å klikke på den blå rullelinjen på hver side for å slå av sporing.

Slik sletter du Google-søkeloggen fra Google-kontoen din på en mobilenhet

  1. Gå opp Google.com i mobilnettleseren din og sørg for at du er logget på Google-kontoen din.
  2. Trykk på de tre horisontale linjene øverst til venstre på Google-hjemmesiden.
  3. Trykk på ordene Dine data i Søk.
  4. På neste side blar du til bunnen av Søkelogg-delen og velger Administrer søkelogg.
  5. På neste skjermbilde kan du slette oppgavelistene en etter en ved å trykke på “X”-ikonet i øvre høyre hjørne av hver liste. For å masseslette søkeaktiviteten din, trykk på den blå Slett-knappen øverst i søkeloggen. I popup-vinduet kan du velge å Slett i dag, Slett egendefinert område, Slett alltid eller slå på Autoslett.

Hvordan slette nettleserens søkehistorikk på en datamaskin

For økt sikkerhet og personvern kan du også slette nettleserloggen din, som vil inkludere alle Google-søk sporet direkte gjennom nettleseren.

På Safari:

  1. Start med å åpne Safari-nettleseren. I oppgavelinjen øverst på skjermen klikker du på ordet Historikk.
  2. Nederst i rullegardinmenyen, trykk Tøm historikk.
  3. Velg rekkevidden av lagrede søk du vil slette: den siste timen, i dag, i dag og i går eller hele historien.
  4. Klikk Tøm logg.

På Google Chrome:

  1. Start med å åpne Chrome-nettleseren, og klikk på Historikk i oppgavelinjen øverst på skjermen.
  2. Klikk på Vis fullstendig historikk i rullegardinmenyen.
  3. På nettsiden som åpnes klikker du Fjern nettleserdata på venstre side av skjermen.
  4. På neste skjermbilde velger du fra menyen Tidsområde hvor mye av søkeloggen din du vil slette, og sørg for å merke deg boksene nedenfor som lar deg tilpasse hva du fjerner, fra nettleserhistorikk til informasjonskapsler til hurtigbufrede bilder.











Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.