Slik sletter du en Discord-chat

slette en Discord-chat

Muligheten til å slette en Discord-chat er en av plattformens mest etterspurte funksjoner. Men etter år med forespørsler har vi fortsatt ikke muligheten til å enkelt slette gamle chatter eller masseslette nyere. Det finnes imidlertid alternativer, og jeg vil lede deg gjennom dem.

Hvis du kjører en Discord-kanal, er rengjøring en av hovedoppgavene dine. Du kan gjøre dette manuelt eller ved å bruke roboter for å hjelpe deg. Hvis ingenting annet fungerer, kan du klone kanalen din og lukke den gamle.

Slik sletter du en Discord-chat manuelt

Dette er åpenbart den lange og kjedelige måten å fjerne Discord-chatten på. Det gir deg imidlertid mye mer kontroll over hva som blir slettet. Hvis du har noen nyttige chatter som du vil beholde litt lenger, er manuell sletting nyttig.

Et viktig tips for å manuelt slette chatter er å holde nede Shift mens du gjør dette, da dette vil hoppe over det irriterende bekreftelsesvinduet som vises hver gang du sletter.

Her er hva du kan gjøre for å slette en chat ved hjelp av Discords innebygde sletteprosess.

  1. Gå til kanalen du vil slette.
  2. Hold musepekeren over hver melding mens du holder nede Shift-knappen.
  3. Klikk på det røde søppelbøtteikonet for å slette meldingen.

Discord vil ikke be deg om noen bekreftelse på at du vil avbryte chatten, meldingen vil forsvinne umiddelbart. Det er best å starte på toppen hvis du skal bruke denne metoden. Siden neste melding snart vil ta sin plass, kan du spare mye tid ved å holde markøren i én posisjon, bruke Shift-knappen og klikke på søppelbøtteikonet.

Slik sletter du en Discord-chat med en bot

Den desidert enkleste måten å rydde opp i kanalen på er å bruke en bot. Det er roboter for alt på Discord, og rengjøringsoppgaver som dette er en klassisk måte å bruke dem på. Det finnes noen chatbots, men det vanligste er å bruke Mee6 Bot.

For å legge til en bot i Discord, må du være administrator eller ha Server Manager-tillatelser i rollen din. Ellers vil du ikke kunne legge til noen roboter. For å sjekke om du har tillatelser, gjør følgende:

  1. Velg serveren du legger en bot til.
  2. Klikk på Serverinnstillinger fra høyremenyen (pilen til høyre for servernavnet).
  3. Velg Roller og kontroller at Admin eller Administrer roller er aktivert.

Hvis du ikke ser serverinnstillinger eller ikke kan aktivere eller deaktivere serveradministrator eller -administrasjon, har du ikke tilstrekkelige tillatelser og må snakke med servereieren. Hvis du har tillatelser og en av disse innstillingene er aktivert, kan du legge til boten.

Legg til boten

For formålet med denne artikkelen vil vi bruke Mee6-boten. Denne allsidige og pålitelige boten kan brukes til å utføre mange administrative oppgaver i Discord. Inkludert, slett en chat.

For å legge til boten, gjør dette:

  1. Gå til denne nettsiden og velg Add to Discord (hold denne siden åpen).
  2. Autoriser boten i kanalen din.
  3. Velg serveren du vil slette.
  4. Autoriser boten for den serveren.
  5. Gå tilbake til MEE6-nettsiden.
  6. Velg serveren du nettopp la den til fra øverste høyre hjørne hvis den ikke allerede er valgt, klikk deretter på Moderator-alternativet og klikk på Ja når du blir bedt om det.
  7. Gå tilbake til serveren din og skriv! Clear,! Clear10 eller! Clear100. Det som er best egnet.

Du kan også slette chatter fra enkeltpersoner om nødvendig. Dette er nyttig hvis noen har blitt giftig eller fått utslett som ingen vil se. Bruk kommandoen ‘! Clear @NAME’ for å slette de forrige hundre meldingene til brukeren hvis navn er erstattet med NAME.

Det er andre roboter som kan rydde opp i chatten. En annen nyttig og populær bot er CleanChat. Det fungerer omtrent på samme måte

Slik sletter du en Discord-chat ved å klone og lukke

Hvis boten ikke gjør nok for deg, er det mulig å klone en server og slå av originalen. På denne måten holder du brukerne og innstillingene dine primære, men eliminerer chatloggen og rotet. Det er en kronglete måte å avbryte chatten på, men det fungerer. Du kan klone serveren din manuelt eller bruke en bot.

Gjør følgende for å klone en server manuelt:

  1. Velg serveren du vil klone i Discord.
  2. Høyreklikk og velg Serverinnstillinger.
  3. Fra venstremenyen velger du Servermodell.
  4. Skriv inn et navn for modellen din og klikk Generer modell.
  5. Klikk på Forhåndsvisningsmal-knappen som dukket opp under mallenken.
  6. Velg Opprett.
  7. Når du går ut av innstillingsmenyen, vil den nye serveren være i serverlisten.
  8. Slett den opprinnelige serveren.

Du kan også bruke en bot til å gjøre dette hvis du foretrekker det. Det er et par av dem der ute som vil klone servere. DiscordServerCloner på GitHub har blitt anbefalt et par ganger, samt Kloner. Begge robotene vil lagre en kopi av serveren din som du kan gjenopprette etter behov.

Uansett hvilken metode du bruker, må du legge til alle roboter du hadde på den opprinnelige serveren på nytt, men alt annet bør være akkurat slik du liker det.

Av alle disse er chat-autorisasjonsroboter sannsynligvis de enkleste. De er begrenset ved at de kun kan slette chatten fra de foregående 14 dagene, men de gjør en kort jobb med chat-rydding og generell rengjøring. Hvis du er så heldig å ha en livlig server, anbefaler jeg på det sterkeste at du fortsatt har en av disse robotene rundt.

Slik legger du til roller til Discord-serveren din

Hyppige spørsmål

Hvis du har flere spørsmål om å moderere en Discord-chat, har vi svarene her!

Kan jeg fjerne noen fra serveren?

Hvis du er administrator, må du kanskje utestenge eller sparke noen som konsekvent bryter serverstandardene dine. Ved å besøke lovbryterens profil kan du klikke på alternativet for å blokkere denne personen.

Kan jeg ha flere bots på én server?

Absolutt! Bots gjør det enkelt å tilpasse og administrere servere på Discord. Du kan legge til flere, hver med forskjellige roller og oppgaver, for en jevnere opplevelse.

Kan jeg slette en enkelt melding?

Ja, finn meldingen og klikk de tre horisontale linjene helt til høyre. Velg “Slett melding” og den forsvinner.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.