Slik slår du av Finn min iPhone

Slik slår du av Finn min iPhone

Introdusert i 2010 som en måte å lokalisere tapte eller stjålne Apple-enheter, Finn min Iphone er en av de viktigste sikkerhetstiltakene tilgjengelig for Apple-brukere for å beskytte enhetene sine. Den gir deg muligheten til å eksternt spore, tørke eller låse hele Apple-settet ditt, inkludert iPhone, iPad og Mac knyttet til Apple-ID-en din.

Det er imidlertid anledninger når du kanskje vil slå av Finn min iPhone. Du må deaktivere den hvis du selger din iPhone eller hvis du er bekymret for å bli sporet av noen med informasjonen din. ID Apple. Hvis du vil vite hvordan du slår av Finn min iPhone, må du følge disse trinnene.

Deaktiver Finn min iPhone på iPhone eller iPad

Som nevnt er det viktig å deaktivere Finn min iPhone-funksjonen hvis du vil selge enheten din, bytte til en annen Apple-ID eller hvis kontoen din har blitt kompromittert. Du kan gjøre dette på hvilken som helst iPhone- eller iPad-enhet du eier så lenge enhetene deler samme Apple-ID.

  1. For å slå av Finn min iPhone på en iPad eller iPhone, åpne Innstillinger-menyen for enheten din. I Innstillinger-menyen trykker du på navnet ditt øverst i menyen. For eldre iOS-enheter må du trykke på iCloud i stedet.
  2. I Kontoinnstillinger-menyen trykker du på iCloud. Eldre iOS-enheter kan hoppe over dette trinnet.
  3. I iCloud-menyen, trykk på Finn min iPhone-alternativet (kalt Finn min iPad / iPod på andre enheter) for å få tilgang til menyen for å begynne å deaktivere den. For eldre iOS-enheter kan du ganske enkelt trykke på glidebryteren ved siden av Finn min iPhone-alternativet i iCloud-menyen for å deaktivere funksjonen.
  4. Trykk på glidebryteren ved siden av alternativet Finn min iPhone for å deaktivere det i Finn min iPhone-menyen. For å gjøre dette må du bekrefte Apple ID-brukernavnet og passordet ditt. Eldre iOS-enheter kan hoppe over dette trinnet.

Dette vil deaktivere Finn min iPhone mens du lar enheten være koblet til Apple-ID-en din. Hvis du vil aktivere Finn min iPhone senere, trykker du på glidebryteren ved siden av alternativet Finn min iPhone for å aktivere den på nytt.

Deaktiver Finn min iPhone på Mac

Hvis du har en Mac, vil du kunne slå av Finn min for alle enheter som er logget på med samme Apple-ID. Dette inkluderer din Mac så vel som iPhone, iPad og mer.

Du kan deaktivere Find My for Mac ved å gi tilgang til Apple-ID-en din. For andre enheter kan du bruke Mac-en til å fjerne Apple-ID-en din fra enheten. Dette vil fjerne Find My-funksjonen, men vil logge deg ut av Apple-ID-en din i prosessen.

  1. For å gjøre dette, åpne Systemvalg-appen. Du kan gjøre dette ved å klikke på ikonet på Dock eller ved å trykke på Apple-menyen > Systemvalg.
  2. Klikk på Apple ID-ikonet i Systemvalg-menyen.
  3. Hvis du vil deaktivere Finn min for Mac-en, trykker du på iCloud og trykker for å fjerne merket for Finn min Mac-boksen. Du må bekrefte dette ved å oppgi passordet til Apple-ID-en din.
  4. For andre enheter (som din iPhone), må du velge Apple-enheten din i listen til venstre. Ved å klikke på dette åpnes alternativene som er tilgjengelige for den enheten. For å fjerne den fra kontoen din (og dermed deaktivere Find My Tracking, samt fjerne innstillinger og informasjon), trykk på Fjern fra konto-knappen nederst på skjermen.

Hvis du deaktiverer Finn min-funksjonen for Mac-en din, vil du kunne gå tilbake til denne menyen i fremtiden for å aktivere den. For andre enheter vil fjerning av Apple-ID-en på denne måten deaktivere Finn min-funksjonen, men det vil også tørke enheten i prosessen, så sørg for å sikkerhetskopiere iPhone eller iPad før du fortsetter.

Slik slår du av Finn min iPhone ved hjelp av iCloud

Du kan slå av Finn min iPhone på andre enheter, for eksempel Android eller Windows PC, ved å bruke iCloud-nettstedet. Dessverre må du tørke av enheten for å kunne gjøre dette eksternt – iCloud-nettstedet tillater ikke at du bare slår av systemet som en sikkerhetsforanstaltning, da det kan føre til at enheten og dataene dine blir kompromittert.

Dette gjør dette alternativet til en siste utvei som bare kan være nyttig i visse situasjoner. Det kan være lurt å gjøre dette hvis du solgte enheten din, men glemte å fjerne den fra kontoen din først.

  1. Å gjøre dette, gå til iCloud-nettstedet ved å bruke nettleseren din. For å fortsette må du trykke på Finn min iPhone-ikonet på startskjermen.
  2. Øverst på Finn min iPhone-siden trykker du på Alle enheter, og velger deretter enheten du vil fjerne.
  3. Trykk på Slett-knappen for å slette innstillingene og filene fra enheten først. Dette bør fjerne alle dataene dine, men det vil etterlate enheten koblet til din Apple-ID. Du må trykke på Fjern i neste trinn for å bekrefte.
  4. Når enheten er slettet, trykker du på Fjern fra konto-knappen for å fjerne enheten fullstendig fra kontoen din. Dette vil deaktivere Finn min-funksjonen og fjerne enhver kobling enheten har til kontoen din. Trykk på Fjern igjen for å bekrefte.

Deaktivering Finn min iPhone uten legitimasjon

Hvis du ikke har Apple ID-påloggingsdetaljer for en enhet med Finn min aktivert, kan du ikke deaktivere den. Dette er en del av de generelle sikkerhetstiltakene Apple har satt i verk for å forhindre at stjålne Apple-enheter blir tørket og gjenbrukt uten eierens samtykke.

Hvis en Apple-enhet slettes, men ikke ble fjernet fra en Apple-konto før, vil aktiveringslåsen forbli på plass. Det er ingen løsning for dette: du må erstatte enheten eller prøve å gjenopprette tilgangen til Apple-ID-en din ved å tilbakestille passordet eller ved å kontakte Apple direkte.

Når du har tilgang til kontoen, kan du deaktivere Finn min-funksjonen eller helt fjerne Apple-ID-en din fra enheten.

Beskytt Apple-enhetene dine

Å vite hvordan du slår av Finn min iPhone er viktig hvis du prøver å selge din iPhone eller hvis du endrer Apple ID. Å bruke den gir deg et annet sikkerhetsnivå mot tyveri, men hvis du er bekymret for å miste tilgangen, ikke glem å slå på tofaktorautentisering for iCloud for å beskytte Apple-ID-en din.

Hvis du har en Mac, kan du også slå på aktiveringslås som et annet nivå av tyveribeskyttelse for å forhindre at andre bruker Mac-en din, selv om de er i stand til å slette den først. Gi oss beskjed om dine Apple-sikkerhetstips i kommentarene nedenfor.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.