Slik sikkerhetskopierer du Mac-en med Time Machine

backup Mac med Time Machine

Ikke mist filene dine. Her er hvordan du regelmessig sikkerhetskopierer eller gjenoppretter Mac-en ved hjelp av Apples praktiske innebygde Time Machine-verktøy. Det er en god idé å sikkerhetskopiere datamaskinen med jevne mellomrom. Du vil sørge for at dokumentene, bildene og filene dine er beskyttet i tilfelle maskinvarefeil, programvareproblemer eller skadelig programvareangrep.

Slik surfer du på Mac uten mus

Sikkerhetskopier Mac-en med Time Machine

Apple forenkler denne prosessen for Mac-brukere med det innebygde Time Machine-verktøyet som lar deg sikkerhetskopiere hele systemet og deretter gjenopprette individuelle filer eller hele stasjonen. Du kan aktivere manuelle sikkerhetskopier eller sette dem til å kjøre automatisk. Sikkerhetskopier kan lagres på en ekstern stasjon, en annen Mac, nettverkslagring eller en AirPort Time Capsule.

Time Machine har ikke endret seg på flere år, så prosessen er den samme uansett hvilken versjon av macOS du kjører. De første trinnene varierer avhengig av sikkerhetskopieringsmedier, så vi dekker hver type separat.

Utedel

Hvis det er en ekstern stasjon, koble den til Mac-en og sørg for at ikonet vises på skrivebordet. Åpne Systemvalg og gå til Time Machine> Velg Backup Disk, velg deretter stasjonen og klikk Bruk disk.

Hvis stasjonen ikke er formatert for å støtte Mac og Time Machine, vil du bli bedt om å slette stasjonen først. Stasjonen er deretter klargjort for sikkerhetskopiering.

En annen Mac

For å bruke en annen Mac som sikkerhetskopimål, må du opprette en delt mappe på den som fungerer som en sikkerhetskopiplassering. Apple kan veilede deg gjennom trinnene . Koble deretter de to datamaskinene ved å åpne Finder på Mac-en du vil sikkerhetskopiere og dobbeltklikke på mål-Mac-en som er oppført på nettverket.

Skriv inn brukernavnet og passordet for mål-Macen og klikk på Koble til. Du bør da se de delte mappene på den Mac-en, inkludert sikkerhetskopieringsmappen du konfigurerte.

Åpne Time Machine-innstillingene på Mac-en du vil sikkerhetskopiere. Klikk på Velg disk, velg deretter sikkerhetskopieringsdelingen på mål-Macen og klikk på Bruk disk. Time Machine ber deg deretter skrive inn brukernavnet og passordet for din mål-Mac.

Hvordan øke iCloud-plassen på iPhone, Mac eller Windows PC

Nettverkslagring

Sikkerhetskopiering til en nettverkstilkoblet lagringsenhet kan være vanskelig fordi Time Machine bare fungerer med visse typer volum . Hvis du eier en Synology NAS, støtter Synology Time Machine og gir en støtteside for hvordan du bruker NAS for sikkerhetskopiering. For andre typer NAS-stasjoner og nettverkslagring kan det hende du må kontakte leverandøren for å finne ut om og hvordan den kan brukes til Time Machine-sikkerhetskopier.

Hvis du kan bruke nettverkslagring, åpner du Time Machine-innstillingene på Mac-en du vil sikkerhetskopiere. Klikk på Velg disk og velg sikkerhetskopideling på NAS-en eller en annen nettverksenhet. Du blir deretter bedt av Time Machine om å skrive inn brukernavnet og passordet for nettverksdelingen.

Backup konfigurasjon

Som standard er sikkerhetskopier satt til å kjøre automatisk. Time Machine beholder lokale sikkerhetskopier basert på tilgjengelig diskplass, timebaserte sikkerhetskopier i 24 timer, daglige sikkerhetskopier i én måned og ukentlige sikkerhetskopier for alle siste månedene. Eldre sikkerhetskopier begynner å bli slettet når plassen på backupmediet går tom.

Hvis du ikke vil at sikkerhetskopiering skal kjøres automatisk, fjerner du merket for Automatisk sikkerhetskopiering. Du kan også merke av i boksen ved siden av Vis Time Machine i menylinjen for raskere tilgang.

For å se og sjekke flere innstillinger, klikk på Alternativer-knappen. Her kan du velge hvilken som helst partisjon du ikke vil sikkerhetskopiere og bestemme om du vil sikkerhetskopiere Mac-en når den kjører på batteri.

Manuell sikkerhetskopiering

For å utføre en manuell sikkerhetskopiering, klikk på Time Machine-menylinjeikonet og velg Sikkerhetskopier nå, eller hold nede Ctrl og stasjonsikonet for sikkerhetskopiering og velg Sikkerhetskopier nå. Systemet blir da sikkerhetskopiert i bakgrunnen.

Hvis du nå klikker på Time Machine-ikonet i menylinjen, kan du se sikkerhetskopieringen. Merk at en sikkerhetskopi som er laget over et nettverk vil ta mye lengre tid enn en sikkerhetskopi til en tilordnet stasjon. Du kan stoppe sikkerhetskopieringen ved å velge Hopp over denne sikkerhetskopien. Et varsel vises på skjermen når sikkerhetskopieringen er fullført.

Slik viser du skjulte filer på Mac

For å gjenopprette en enkelt fil eller flere filer fra en sikkerhetskopi, klikk på Time Machine-ikonet i menylinjen og velg Enter Time Machine. Flere overlappende vinduer vises, med hvert vindu som peker til en annen sikkerhetskopi. Legg merke til de to pilene til høyre for vinduene med en etikett som sier Today (Now). Dette indikerer at mappen er den nyeste versjonen.

Klikk på pil opp for å gå tilbake i tid og finne en tidligere sikkerhetskopi med de nødvendige filene. Når du har funnet riktig sikkerhetskopi, velg mappen med filene du vil gjenopprette, og klikk deretter på Gjenopprett-knappen. Filene blir deretter gjenopprettet til sin opprinnelige plassering.

Tilbakestill hele systemet

For å gjenopprette hele systemet fra en sikkerhetskopi, koble Time Machine-sikkerhetskopidisken til Mac-en. Hvis sikkerhetskopien er på en nettverksressurs, sørg for at Mac-en er på samme nettverk. Du må da installere macOS på nytt som en del av tilbakestillingsprosessen.

Når operativsystemet er installert på nytt, kan du overføre eksisterende data ved hjelp av migreringsassistenten. Velg Fra en Mac, Time Machine-sikkerhetskopi eller oppstartsdisk fra og klikk på Fortsett.

Velg deretter Time Machine-sikkerhetskopimediet og klikk på Fortsett. Bekreft informasjonen du vil overføre ved å fjerne merket for innholdet du ikke vil gjenopprette, og klikk deretter på Fortsett. Opprett et passord for kontoen din og klikk på Fortsett.

Informasjonen fra sikkerhetskopien blir deretter overført og gjenopprettet. Du vil se at migreringen er fullført. Klikk på Ferdig, logg på Mac-en og fullfør oppsettet.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.