Slik sikkerhetskopierer du bildene dine på Android

I dag skal vi forklare hvordan du lager en sikkerhetskopi av Android-telefonen din. På den måten, hvis du mister telefonen, ødelegger eller sletter bilder ved en feiltakelse, kan du få dem tilbake når som helst. Det vil også være nyttig hvis du bytter telefon.

For noen år siden avslørte eller printet vi de fleste bildene vi hadde tatt, i dag nøyer vi oss med å lagre en digital versjon. Problemet er at uten en sikkerhetskopi kan du miste hundrevis eller tusenvis av bilder på et øyeblikk. Heldigvis er det flere måter å beskytte bildene dine på med minimal innsats.

Les også: Slik deler du WiFi på Android

Det er mange måter å lage sikkerhetskopier av bildene dine på. Noen mobiler har for eksempel egen programvare eller applikasjoner for dette formålet. Her vil vi fokusere på de to hovedmetodene: kopier bilder til PC og lagre dem direkte i skyen med Google Photos.

Å lage en kopi på PC-en har fordelen av å holde nøyaktig samme kvalitet som bildene dine – det er en perfekt kopi. Kopiering til skyen er vanligvis med lavere oppløsning (selv med akseptabel kvalitet), og til gjengjeld er det mye enklere å gjøre.

Lag en kopi av bildene dine med en PC

En av de mest effektive måtene å sikkerhetskopiere bildene dine på er ved å koble mobiltelefonen til en datamaskin du har for hånden. For å gjøre dette må du bruke en USB-kabel som den som fulgte med mobiltelefonen: den lille enden kobles til mobiltelefonen og den større kobles til USB-porten på PC-en.

Normalt, noen få sekunder etter at mobiltelefonen er koblet til PC-en, vises et vindu som informerer deg om at en ny enhet er tilkoblet. Klikk på vinduet, før det forsvinner, står det bare på i et par sekunder.

Ved å trykke på vinduet vises en meny der du kan velge hva du vil gjøre. Det er mange alternativer, som kan variere fra en PC til en annen. Finn alternativet Åpne enhet for å vise filer og klikk på det.

To ting kan skje her, File Explorer åpnes og viser deg mappene som inneholder telefonens filer eller som er tomme.

I dette tilfellet er det sikreste at mobilen din er låst. Det vil si at du må taste inn PIN-koden, mønsteret eller bruke fingeravtrykket ditt for å låse opp telefonen. Dette er et telefonsikkerhetstiltak for å hindre at noen får tilgang til og kopierer filene dine uten din tillatelse.

Lås opp telefonen mens den er koblet til kabelen og filene vises. Du trenger bare å gjøre dette én gang, så kan du la telefonskjermen gå av lydløst.

Les også: Slik overfører du WhatsApp-data fra iPhone til Android

Hvis telefonen din har et minnekort, vil du bli vist to elementer i Windows Filutforsker: internminnet og minnekortet, under navnet på telefonen og minnet eller Telefon og Kort, på engelsk. Hvis telefonen ikke har et minnekort, vil bare det første elementet vises. Dobbeltklikk på Telefon for å se filene som er lagret i telefonens internminne.

Mange mapper vil bli vist til deg – det er her de fleste applikasjoner lagrer dataene sine som bilder, videoer og andre elementer de trenger for å fungere. Hvis du kun er interessert i bilder, kan du ignorere de fleste mappene. Den viktigste mappen, der de fleste bildene er lagret, heter DCIM, som står for Digital Camera Images. Dobbeltklikk på DCIM for å se innholdet.

De fleste av bildene dine er plassert i undermappen “Kamera”.

DCIM-mappen inneholder flere mapper inne, som tilsvarer forskjellige applikasjoner som tar bilder. For eksempel lagres bilder tatt direkte med Facebook-applikasjonen i Facebook-undermappen. Bildene du vanligvis tar med kameraet, lagres i Kamera-mappen.

Uansett er du interessert i å lage en kopi av hele DCIM-mappen, slik at du trygt kan samle alle bildene dine, uansett hvilket program de ble tatt med. For å gjøre dette, høyreklikk i DCIM-mappen og klikk deretter Kopier fra menyen som vises flytende.

Med denne vil du få DCIM-mappen og alt innholdet kopiert til Windows-utklippstavlen. Det eneste du trenger er å kopiere det til et trygt sted på PC-en. Det kan for eksempel være på skrivebordet. Trykk på begge Windows + D-tastene på tastaturet for å få tilgang til skrivebordet.

Når du er på skrivebordet, høyreklikker du hvor som helst på det ledige skrivebordet (det vil si ikke andre ikoner), klikker du på Ny-menyen og klikker deretter Mappe.

Dette vil opprette en mappe som heter “Ny mappe”. Du er interessert i å endre navnet til noe som hjelper deg å huske at du har en sikkerhetskopi av bildene dine. Mens teksten er i blått kan du skrive for å legge til et annet navn. Jeg foreslår at du bruker noe som “backup” eller “mine bilder”.

Dobbeltklikk på mappen du opprettet og du vil se at den ikke inneholder noe. Det er nå du trenger å lime inn DCIM-mappen som du kopierte til utklippstavlen tidligere. Trykk på Lim inn-knappen øverst på Filutforsker-verktøylinjen for å begynne å kopiere bilder.

Prosessen kan ta lang tid hvis du har mange bilder og videoer lagret på telefonen. Vær tålmodig og ikke koble fra mobilen din før den er ferdig, ellers blir ikke sikkerhetskopieringen komplett.

Gjenta prosedyren ovenfor for å kopiere bilder og videoer til minnekortet eller andre mapper. WhatsApp lagrer for eksempel i mappen sin, også kalt WhatsApp, alle bildene og videoene du tar og mottar.

Lag en kopi av bildene dine med Google Foto

En rask og enkel måte å sikre at bildene dine ikke forsvinner hvis telefonen din blir ødelagt eller mistet, er å slå på Google Photos Backup, en gratis Google-tjeneste. Denne kopien kan være av original eller redusert kvalitet.

Bilder i original kvalitet bruker lagringsplassen din. Ved “høy kvalitet”, nei.

Google lar deg lage ubegrensede sikkerhetskopier av bildene dine på deres servere, så lenge de er av redusert kvalitet, som Google kaller «høy kvalitet». Vil du beholde den opprinnelige kvaliteten bruker de lagringsplass, hvorav Google gir deg 15 GB gratis å dele mellom alle tjenester (Gmail, Google Drive og andre). Tatt i betraktning at et bilde i gjennomsnitt opptar 3 MB ved original kvalitet, er det mulig å spare rundt 5000 ved full kvalitet.

Hvis du vil ha det beste fra begge verdener: original kvalitet og enkel sikkerhetskopiering, kan du alltid kjøpe ekstra lagringsplass til rimelige priser. 100 GB plass (rundt 34 000 bilder) får du for 19,99 euro per år og 1 TB (rundt 350 000 bilder) for 99,99 euro. Før du sjekker ut, sjekk gratistjenesten for å forsikre deg om at du trenger den.

Å aktivere sikkerhetskopiering i Google Foto er ganske enkelt. Applikasjonen er vanligvis forhåndsinstallert på Android, men ellers er det mulig last den ned på Google Play. Åpne Bilder-applikasjonen for å sette opp sikkerhetskopien.

Det første Google Photos spør deg om er om du vil aktivere sikkerhetskopiering. Den er aktivert som standard, så bare trykk Ferdig for å fortsette.

Trykk på menyknappen (knappen med tre horisontale striper øverst i vinduet) for å få opp sidepanelet.

I sidepanelet trykker du på Innstillinger for å få tilgang til alternativene for Google Foto. Vi må gjøre noen konfigurasjonsendringer for å sikre at du ikke bruker megabyte-dataplanen din på denne måten.

En gang i innstillingene, trykk på det første elementet, Sikkerhetskopiering og synkronisering.

Her må du sjekke at alle bokser er deaktivert. De to første: Bilder og videoer, må deaktivere Google Foto for sikkerhetskopiering ved hjelp av mobildata, som kan bruke dataplanen din. Av kopierer bare når den har en Wi-Fi-tilkobling. Roaming, i mellomtiden, deaktiverer kopiering når roaming-data brukes.

I denne samme delen kan du konfigurere sikkerhetskopieringskvaliteten ved å trykke på Bildekvalitet.

Husk: originalkvalitetskopien bruker lagringsplass, slik at du på et tidspunkt vil fylle opp plassen og du vil ikke kunne spare mer. Kopi av høy kvalitet, lavere enn originalen, er ubegrenset, og derfor kan du lagre så mange bilder du vil.

Det er klart! Fra det øyeblikket tar Google Foto en sikkerhetskopi av bildene tatt med mobilen din så snart du har en Wi-Fi-tilkobling. Det viktigste er at du ikke bør gjøre noe, men Google Photos vil gjøre alt arbeidet i bakgrunnen.

En fordel er at du kan se bildene dine fra nettstedet Google Photos

Du kan gjenopprette bildene dine når som helst fra selve Google Foto-appen eller i nettversjonen av tjenesten, på denne lenken. Hvis du mister mobiltelefonen, vil bildene dine fortsatt være der, og du kan enkelt se dem fra den nye telefonen.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.