Slik forhindrer du at Google husker posisjonen vår

Slik forhindrer du at Google husker posisjonen vår

En av tingene du må huske på med telefoner i dag er at de alltid vet hvor vi er, og det betyr at de som har laget dem og de som har laget programvaren vi bruker hver gang vi låser opp skjermen vet det også.

Mobiltelefoner er utstyrt med GPS og vi kan forhindre at posisjonen vår spores uten å logge ut, du må bare deaktivere det Google kaller “posisjonshistorikk” og som ikke er mer enn listen over registrerte nettsteder vi besøker. Dette kan gjøres på to måter: via Google Maps-appen og selve Google-kontoen. La oss se de to trinnene.

Slik forhindrer du telefonsporing – Android og iPhone

Slå av posisjonsloggen på Google Maps

Når du har en Android-telefon i hendene, er det mest normale at du har installert Google Maps-appen, siden den er en del av Googles mobiltjenester som Mountain View installerer på praktisk talt alle telefoner for salg. Så hvis du har det hendig, kan du bruke det til å slå av posisjonshistorikk.

Huawei velger TomTom til å erstatte Google Maps på sine smarttelefoner

For å gjøre dette trenger du bare å åpne Google Maps og skyve rullegardinmenyen til venstre for å få tilgang til “Din historikk”. Når vi er inne, ser vi etter de tre vertikale prikkene øverst til høyre og klikker på Innstillinger og personvern. Vi må bare se etter plasseringsinnstillingene. Vi vil nå ha flere alternativer.

Den første er statusindikatoren der vår automatiske plassering er. Ved å klikke på den kan vi aktivere eller deaktivere den slik at telefonen vår slutter å samle inn disse dataene. Det som imidlertid interesserer oss, er for det andre: «posisjonshistorikk er aktivert». Der kan vi gå inn og deaktivere den med et par trykk. Hvis vi ønsker det senere, kan vi bruke det tredje alternativet som er Slett all posisjonshistorikk.

Vi kan deaktivere historikken, slette den helt, slette bare noen deler eller programmere den til å slette den

Det er et fjerde interessant alternativ som lar oss eliminere spesifikke strimler av bevegelsene våre fra loggen. Det kalles “Slett en periode fra stillingshistorikken”, og vi kan bestemme hvilken stripe som skal slettes uten å påvirke resten av posten. Endelig kan vi aktivere automatisk sletting. Derfor kan vi holde historikken aktiv og den vil bli slettet fra tid til annen som angitt.

Så husk hvordan du slår av posisjonsloggen på Google Maps:

Google Maps> Logg> Innstillinger og personvern> Posisjonslogg er aktivert> Flytt for å deaktivere.

Slå av posisjonsloggen fra Google-kontoen din

Deaktiver varslingshistorikk via Google-appen

Hvis vi vil, eller hvis vi av en eller annen grunn ikke har Google Maps installert på telefonen vår, kan vi bruke Google-appen til å utføre samme prosedyre. Vi finner den ganske enkelt blant våre installerte applikasjoner, åpner den og følger de neste trinnene.

Når Google-appen er åpen, klikker du øverst til høyre på bildet vårt for å åpne alternativene, en knapp kalt “Administrer Google-kontoen din” vises og trykker på den. Et flytende nettleservindu åpnes med kontoinnstillingene våre. La oss bla til venstre for å bytte fra en fane til en annen til vi kommer til “Data og personalisering”.

Med disse trinnene kommer vi til den samme delen av Maps posisjonshistorikk

Her finner vi en seksjon dedikert til “Posisjonslogg” (det samme vi får tilgang til fra Google Maps), i Kontroller-delen av kontoaktiviteten din. Vi må bare logge på og trykke på den blå bryteren for å slå av historikken. Som vi vil se, forteller Google oss at dette opptaket bare er satt på pause og at vi kan aktivere det på nytt når vi vil. Du trenger bare å klikke Pause og voila.

Så husk hvordan du deaktiverer Google-kontoens posisjonshistorikk:

Google-app> Profilbilde> Administrer Google-kontoen din> Data-fanen og personalisering> Posisjonslogg> Flytt for å deaktivere.

Hvordan stoppe Google fra å spore posisjonen din, med 100 % sikkerhet

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.