Slik bruker du Google Foto til å sikkerhetskopiere bilder på alle enhetene dine

bruk Google Foto til å sikkerhetskopiere bilder

Sikkerhetskopiering av Google-bilder kan gjøres med et enkelt klikk på en knapp. Google Foto kan automatisk sikkerhetskopiere bilder og videoer fra telefonen, nettbrettet og PC-en. Google Foto-sikkerhetskopier synkroniseres med alle enhetene dine, slik at du kan se bildene dine fra hvor som helst.

Innstillingene for sikkerhetskopiering av bilder på nettet er i Google Foto-appen: trykk på kontoavataren øverst til høyre, deretter Bildeinnstillinger, og trykk deretter på Sikkerhetskopiering og synkronisering.

Google Foto er tilgjengelig på mobilappen for iPhone og Android og i nettlesere. En av de beste grunnene til å bruke appen er den ubegrensede og for det meste gratis skybaserte Google-bildesikkerhetskopi og bildelagring den gir.

Når den er konfigurert, vil Bilder-appen automatisk lagre bildene og videoene dine i skyen og synkronisere dem på tvers av alle enhetene dine, slik at du alltid har tilgang til bildene dine.

Hva betyr sikkerhetskopiering av bilder via Google Foto-appen?

Hvordan fungerer Google Foto? Google Foto arkiverer bilder ved automatisk å sikkerhetskopiere bilder og videoer så lenge de oppfyller Googles krav til bildestørrelse. Hvert bilde må være mindre enn 200 MB og 150 megapiksler, mens videoer ikke kan være større enn 10 GB. På den annen side ignoreres bilder mindre enn 256 × 256 piksler for å unngå sikkerhetskopiering av miniatyrbilder og ikonbilder. Noen nyere kameraer nærmer seg disse bildegrensene. Samsung Galaxy S21 Ultra kan ta bilder på 108 megapiksler, for eksempel.

Google Foto lagrer bilder i de vanligste bildeformatene, inkludert JPG, HEIC (brukt av iPhone), PNG, WEBP, GIF og de vanligste RAW-filformatene. På samme måte støtter Google Photos de vanligste og mange uvanlige videoformatene, inkludert MPG, MOD, MMW, TOD, WMV, ASF, AVI, DIVX, MOV, M4V, 3GP, 3G2, MP4, M2T, M2TS, MTS-filer og MKV.

Google Foto sikkerhetskopierer bildene dine i “høy kvalitet” eller “original kvalitet”.

  • Høykvalitetsinnstillingen komprimerer bilder og videoer litt for å spare plass ved å redusere kvaliteten. Fordelen med sikkerhetskopiering av høy kvalitet er at det er helt gratis – bildene og videoene dine teller ikke mot Google-kontoens totale lagringsplass.
  • Den opprinnelige kvalitetsinnstillingen endrer ikke bildene og videoene dine på noen måte – de lagres med oppløsningen og bildekvaliteten som de opprinnelig ble tatt. Disse bildene har imidlertid betydning for Google-kontobutikken din.

Hvis du bruker den originale kvalitetsinnstillingen når du lagrer bilder og videoer, kan det hende du må abonnere på Google One. Google tilbyr flere lagringsplaner for Google One, inkludert 100 GB for $ 1,99 per måned, 200 GB for $ 2,99 per måned, eller 2 TB for $ 9,99 per måned.

Etter 1. juni 2021 vil nye bilder av høy kvalitet telle med i lagringen av Google-kontoen din på samme måte som den opprinnelige kvaliteten. Du må kanskje legge til et Google One-abonnement på det tidspunktet for å fortsette å arkivere bilder på nettet til Google Foto.

Slik arkiverer du bilder til Google Foto – iPhone, iPad eller Android

  1. Start Google Foto-appen for å lagre bilder til Google og logg på Google-kontoen din hvis du ikke allerede har gjort det.
  2. Trykk på kontoavataren din øverst til høyre på skjermen.
  3. Trykk på “Fotoinnstillinger”.
  4. Etter å ha trykket på avataren din øverst til høyre, velg “Fotoinnstillinger”.
  5. På Innstillinger-siden trykker du på “Sikkerhetskopiering og synkronisering”.
  6. Aktiver “Sikkerhetskopiering og synkronisering” ved å skyve knappen til høyre.
  7. Aktiver “Sikkerhetskopiering og synkronisering” øverst på siden.
  8. På iOS må du kanskje gi Google Foto tilgang til bildene dine. I så fall starter du Innstillinger-appen og trykker på “Personvern”, deretter “Bilder”. Finn “Google Foto” og sett den til “Alle bilder”.

Slik sikkerhetskopierer og synkroniserer Google Foto til datamaskinen din

Enten du har en PC eller Mac, kan du aktivere Google Foto-sikkerhetskopi på samme måte:

  1. Last ned og installer appen på datamaskinen din Sikkerhetskopiering og synkronisering av Google Foto .
  2. Start Backup & Sync-appen og logg deg deretter på Google-kontoen din.
  3. Velg “Sikkerhetskopier bilder og videoer” og klikk på “Neste”.
  4. Endre mappene som skal sikkerhetskopieres om nødvendig, eller godta standardinnstillingene. Velg om du vil sikkerhetskopiere i høy kvalitet eller original kvalitet, og klikk deretter på “Start”.
  5. Sikkerhetskopiering og synkronisering på skrivebordsappen kan også sikkerhetskopiere bilder og videoer på din PC eller Mac.

Slik endrer du sikkerhetskopieringsinnstillingene for Google Foto på telefonen

Det er noen måter å tilpasse Google Foto-sikkerhetskopi på telefonen din. Appen ser litt annerledes ut på Android og iOS, men trinnene for å sjekke innstillingene er nesten nøyaktig de samme.

  1. Start Google Foto-appen og trykk deretter på kontoavataren din øverst til høyre på skjermen.
  2. Trykk på “Fotoinnstillinger”.
  3. På Innstillinger-siden trykker du på “Sikkerhetskopiering og synkronisering”. Du kan endre alle sikkerhetskopieringsinnstillinger fra siden Sikkerhetskopiering og synkronisering.

Du kan gjøre disse endringene i sikkerhetskopieringsinnstillingene:

  • Bytt backupkonto. Du kan endre Google-kontoen som brukes til å sikkerhetskopiere bildene dine. Hvis du er logget på mer enn én Google-konto på denne enheten, trykk på kontonavnet og velg kontoen du vil sikkerhetskopiere fra kontolisten.
  • Kjøp et Google One-lagringsabonnement. Hvis du går tom for lagringsplass for bildene i originalkvalitet, kan du legge til 100 GB lagringsplass til kontoen din. Trykk på “Kjøp 100 GB for $ 1,99 / måned” og følg instruksjonene for å fullføre transaksjonen.
  • Endre opplastingsstørrelsen. Trykk på Last opp størrelse for å bytte mellom opplastinger av høy kvalitet og originalkvalitet.
  • Endre når Google Foto skal sikkerhetskopiere bildene dine. Hvis du vil tillate at Google Photos bruker mobiltilkoblingen din til å sikkerhetskopiere bildene og videoene dine, gjør du valget nederst på skjermen. Ellers vil appen som standard bare bruke Wi-Fi til å sikkerhetskopiere bildene og videoene dine.

Slik sjekker du om bildene dine er sikkerhetskopiert til telefonen

For å finne ut om bildene dine er lagret på Google eller om det er et problem (for eksempel ingen Wi-Fi) som forhindrer at bildene dine blir sikkerhetskopiert, gjør du følgende:

  1. Start Google Foto-appen.
  2. Trykk på kontoavataren din øverst til høyre på skjermen.
  3. Du bør se sikkerhetskopieringsstatusen i midten av skjermen.

Google Foto gir deg beskjed om alle bildene dine er sikkerhetskopiert.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.