Safari vs Chrome på Mac: Hvorfor det er vanskelig å komme seg ut av Google Chrome

Chrome har lenge vært mitt valg av stasjonær nettleser. Enten jeg bruker en Mac eller Windows, trenger jeg Chrome og dets mange tjenester for å kjøre arbeidsflyten min. Jeg bestemte meg imidlertid for å bytte til Safari for å svare på dette enkle spørsmålet: hvor vanskelig er det egentlig å komme seg ut av Google Chrome?

Det korte svaret er: mye. Derfor gjorde jeg en punkt-for-punkt sammenligning og oppsummerte tankene mine i de følgende punktene. La oss se hvordan Safari sammenlignes med Chrome på MacBook.

Safari versus Chrome på Mac

Jeg skal sammenligne de nyeste versjonene av begge nettleserne, da dette var de jeg brukte da jeg testet. Safari er installert på macOS 12 Monterey og Google Chrome 91.

1. Utvidelser

Fra starten av har Chrome de bedre utvidelsene av de to. Dette er en av grunnene til at Safari henger etter fordi det er så mye enklere å lage og distribuere en utvidelse på Chrome enn på Safari.

For å nevne noen bruker jeg uBlock origin, Hoverzoom + og Stayfocusd for å forenkle arbeidsflyten min. Da jeg byttet til Safari, kunne jeg ikke finne en utvidelse som kan sammenlignes med Chromes motparter. Safari har imidlertid sin rimelige andel av utvidelser, men antallet er mye mindre enn Chrome.

Så for å oppsummere, hvis du er avhengig av mange Chrome-utvidelser, kan det være vanskelig å finne byttet til Safari.

2. Trykk Tab for å søke

Da jeg brukte Chrome, var det mange små funksjoner som slo rot i arbeidsflyten min, og bytte til Safari fikk meg til å innse hvor mye jeg brukte dem. For eksempel, når jeg trenger å raskt søke etter et nettsted, skriver jeg ganske enkelt inn nettstedets navn og trykker på faneknappen for å søke på nettstedet i stedet for Google. Det sparer meg noen få klikk og er absolutt verdt det. Denne funksjonen er ingen steder å finne på Safari.

Denne neste funksjonen er litt rar. Det handler kun om arbeidsflyten min, så det er kanskje ikke relevant for deg, men jeg bør nevne det.

Når jeg trenger å lime inn en lenke til en nettside, søker jeg etter den på Google og kopierer lenken fra Googles søkeresultatside og limer den direkte inn i en valgt tekst i WordPress eller Google Docs.

Når du bruker Chrome, kan du ved å høyreklikke og kopiere en kobling direkte fra Googles søkeresultater hente nettstedkoblingen uten sporingsdetaljene for Google Søk.

Men når du gjør det samme i Safari, kopierer den Google-viderekoblingen. Dette betyr at hvis du trenger å kopiere en kobling fra en Google-søkeresultatside, må du først klikke på koblingen, vente til den lastes inn, og deretter kopiere koblingen fra adressefeltet. Det er unødvendig ubehagelig.

3. Batterilevetid

Så mye som jeg liker Chrome, er det utvilsomt en absolutt batterispiser, og ingen andre nettlesere kan slå optimaliseringsnivået som tilbys av Safari. Chrome genererer separate forekomster for hver fane og tildeler ressurser til bakgrunnsprosesser og utvidelser.

Dette er grunnen til at Chrome stadig krever ressurser og minne, noe som resulterer i dårlig batterilevetid og noen ganger datamaskinytelse også.

Safari har derimot forbedret de allerede vanntette optimaliseringene og tilbyr en betydelig økning i batterilevetiden. Mac-en jeg testet både Chrome og Safari på fungerte veldig bra da jeg brukte Safari. Forskjellen var betydelig og synlig.

4. Personvern og sikkerhet

Både Chrome og Safari gir perfekt sikkerhetsinfrastruktur når du surfer på Internett. Personvern er imidlertid et helt annet spill. Apple og Google er motpoler når det kommer til brukernes personvern.

Safari tilbyr for eksempel innebygde alternativer for å blokkere informasjonskapsler, forhindre sporing på tvers av nettsteder og skjule IP-adressen din fra nettsteder og sporere.

Mens både Chrome og Safari har inkognito- og privat nettlesing-modus, skjuler ikke Google Chrome identiteten din mens du surfer på Internett. Dette betyr at annonsører fortsatt vil kunne profilere deg og spore posisjonen din.

5. Lesemodus

Når Safari gjør noe riktig, er det verdt å nevne. Lesermodus på Safari er et fint tillegg og hever opplevelsen når du ønsker å lese favorittnettstedene dine. Det er intuitivt, fungerer med bare ett klikk, og det er virkelig en fryd for øyet. Chrome har dessverre ikke denne innebygde funksjonen.

Bedømmelse: Safari vs Chrome på Mac

Safari og Chrome er noen av de mest populære nettleserne for Mac. Chrome er kjent for sin brukervennlighet. Safari er bedre i personvernområdet med sporingsblokkering og IP-skjulingsfunksjoner. Spørsmålet mitt i begynnelsen av denne artikkelen var imidlertid: hvorfor er det så vanskelig å logge ut av Google?

Svaret er at Chrome definitivt gjør livet ditt enklere ved å tilby reelle løsninger på eksisterende problemer. “Skriv ut-fanen for å søke” etter et nettsted er en gave fra himmelen. Det er en utvidelse til nesten alt. Det mangler imidlertid på personvernfronten.

Så hvis du trenger en grunn til å bytte til Safari, så er det personvern og optimalisering på Mac. Alt annet er håndterbart i begge nettleserne. Hva er din mening? Er du enig i min konklusjon? Gi meg beskjed på Twitter.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.