iPhone: hvordan beskytte iCloud-sikkerhetskopi

beskytte iCloud-sikkerhetskopier

Etter nyhetene som kommer fra Amerika lurer du på hvordan du skal beskytte iCloud-sikkerhetskopien din, du er sannsynligvis ikke fornøyd med siste nyhetene, Apple kunne dekryptere iPhone-en din, ja, du har rett, på forespørsel fra sikkerhetsmyndighetene.

I dette tilfellet trodde du, det var bedre før, og kanskje du tenkte godt. Selv om det er mer praktisk å bruke iCloud til å sikkerhetskopiere telefonen, kan du sikkerhetskopiere iPhone til Mac- eller Windows-datamaskinen og ha full kontroll over sikkerhetskopieringen av data.

Slik beskytter du telefonen mot hackere

Slik beskytter du iCloud-sikkerhetskopi

Hvis du alltid har sikkerhetskopiert via iCloud, eller hvis du ikke har sikkerhetskopiert lokalt på en stund, kan du gjøre det akkurat nå. Slik sikrer du iCloud-sikkerhetskopi.

  • Koble telefonen til datamaskinen ved hjelp av ladekabelen
  • Start iTunes hvis du bruker Windows eller en Mac med macOS 10.14 eller tidligere; bruk Finder på en Mac med macOS 10.15 Catalina

Hvis du bruker Finder, se etter din iPhone i menyen til venstre under “Steder”.

  • I iTunes skal du se et lite iPhone-ikon i øvre venstre hjørne; velg den. (Hvis du ikke ser det, kan det hende du må autorisere systemet. Gå til iTunes-menyen øverst og velg “Konto”> “Autorisasjoner”> “Autoriser denne datamaskinen…” og følg instruksjonene.).
  • Etter det er prosessen for iTunes eller Finder mer eller mindre den samme, bare utseendet på sidene og språket vil være litt annerledes. Se etter kategorien “Sikkerhetskopiering”. Velg “Denne datamaskinen” (i iTunes) eller “Sikkerhetskopier alle iPhone-dataene dine til Mac” (i Finder).
  • Vi råder deg til kryptere sikkerhetskopien for ekstra sikkerhet. Velg “Krypter iPhone-sikkerhetskopi” (i iTunes) eller “Krypter lokalt” (i Finder) og skriv inn et passord. Ikke mist det passordet; hvis du mister det, mister du tilgangen til dataene dine.
  • Etter at du har konfigurert kryptering, vil sikkerhetskopieringen sannsynligvis starte automatisk. Ellers klikker du “Sikkerhetskopier nå”.

Hvis du trenger å gjenopprette iPhone-sikkerhetskopien, går du bare til samme side og klikker på “Gjenopprett sikkerhetskopi …”

Merk at du kan sikkerhetskopiere iPhone manuelt, eller du kan starte sikkerhetskopieringen automatisk hver gang du kobler den til datamaskinen. Se etter “Alternativer” rett under “Sikkerhetskopiering”-delen og velg “Synkroniser automatisk når denne iPhone er tilkoblet”.

Etter å ha satt opp iPhone-sikkerhetskopi på datamaskinen, vil du sannsynligvis slette alle sikkerhetskopier du har laget på iCloud.

For å gjøre dette på din Mac:

  • Klikk på Apple-ikonet i øverste hjørne av systemet.
  • Velg “Systemvalg”> “iCloud”.
  • Velg “Administrer”-knappen i nedre høyre hjørne av vinduet.
  • Velg en sikkerhetskopi du vil slette, og velg deretter “Slett”. Du vil bli bedt om å velge “Slett” igjen; dette vil slette alle sikkerhetskopiene fra iCloud og deaktivere eventuelle andre sikkerhetskopier.

Slik gjør du dette på din iPhone:

  • Gå til “Innstillinger” og trykk på navnet ditt.
  • Velg “iCloud”> “Administrer lagring”> “Sikkerhetskopiering”.
  • Trykk på en sikkerhetskopi og deretter på “Slett sikkerhetskopi”.
  • Trykk på “Deaktiver og slett”.

En ting til: å administrere iMessage uten å lagre data til iCloud kan bli litt vanskelig, delvis fordi iMessage bruker ende-til-ende-kryptering (som betyr at den trenger en nøkkel på begge sider) og delvis fordi iMessage også kan bruke meldinger for iCloud, funksjonen som lar deg synkronisere iMessages mellom flere Mac- eller iOS-enheter med samme konto.

Apple sier at det i bunn og grunn er slik det fungerer:

  • Hvis du har aktivert iCloud Backup, inkluderer sikkerhetskopien en kopi av nøkkelen som beskytter meldingene dine. Dette er den mest komfortable konfigurasjonen. Men i denne artikkelen, la oss anta at du vil slå av iCloud Backup.
  • Hvis du har iCloud-sikkerhetskopi slått av, men jeg meldinger for iCloud er på (som du kan gjøre på din iPhone ved å gå til Innstillinger, trykke på navnet ditt og velge “iCloud”> “iMessage”), vil meldingene dine bli delt mellom alle enhetene dine, men krypteringsnøkkelen forblir lokal for disse enhetene. Ifølge Apple vil ikke den krypteringsnøkkelen bli lagret på selskapets servere.
  • Hvis du har slått av både iCloud Backup og Messages for iCloud, er det eneste alternativet å sikkerhetskopiere lokalt.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.