Hvordan formatere MacBook uten passord

formater MacBook uten passord

Hvis du vil selge din MacBook, er det en god idé å formatere internminnet før du installerer macOS på nytt. Dette reduserer sjansene for at personopplysninger blir kompromittert. Men hva om du ikke kan huske passordet til Mac-brukerkontoen din?

Sletting av intern lagring på Mac hvis du ikke husker passordet avhenger av modellen og om du er logget på med en Apple-ID eller ikke.

Mac-en din kan beskyttes med aktiveringslås

Hvis du bare bruker MacBook med en frakoblet brukerkonto, kan du raskt slette data på macOS Recovery og sette opp macOS fra bunnen av selv om du har glemt passordet ditt.

Men hvis du har logget på Mac-en med en Apple-ID og slått på Finn min Mac, kan det komplisere ting. MacOS-enheter som kjører på Apple Silisium eller inneholdeApple T2 sikkerhetsbrikke implementere en funksjon kalt Activation Lock som forhindrer uautorisert tilgang til macOS Recovery.

Men hvis du eier Mac-en, kan du ganske enkelt bruke Apple ID-passordet ditt for å tilbakestille passordet eller omgå aktiveringslåsen. Hvis du kjøpte eller mottok Mac-en fra noen andre, må du be personen om å fjerne aktiveringslåsen eksternt via iCloud.com. Det er umulig å formatere Mac-en på annen måte.

Prøv å fjerne passordet før du starter

Før du starter, er det alltid en god idé å prøve å tilbakestille Mac-ens brukerkontopassord. Dette lar deg sikkerhetskopiere alle data på Mac-en, samt logge ut av Apple-ID-en din for å minimere komplikasjoner relatert til iCloud på et senere tidspunkt. Hvis du ikke vil gjøre dette og bare vil formatere Mac-en raskt, gå til neste seksjon.

Bruk din Apple ID-legitimasjon

Den første metoden innebærer bruk av Apple ID-legitimasjon. Prøv å logge på Mac-brukerkontoen din totalt tre ganger. Etter det tredje mislykkede forsøket bør du motta en melding som ber deg om å tilbakestille passordet ditt ved å bruke Apple-ID-en din. Bare gjør det.

Bruk en annen administratorkonto

Den andre metoden innebærer å bruke en annen administratorkonto. Hvis du har en på Macen, logg på og gå til Systemvalg> Brukere og grupper. Velg deretter brukerkontoen du vil tilbakestille og velg Tilbakestill passord.

Hvis du var i stand til å fjerne passordet

Hvis du har klart å tilbakestille passordet på Mac-en, må du utføre følgende handlinger før du formaterer Mac-en.

  • Sikkerhetskopier dataene dine med Time Machine: Koble til en ekstern stasjon og gå til Systemvalg> Time Machine for å lage en fullstendig sikkerhetskopi av Mac-dataene dine.
  • Logg av iMessage: Åpne Meldinger-appen og velg Meldinger> Innstillinger i menylinjen. Bytt deretter til iMessage-fanen og velg Avslutt.
  • Slå av Finn min Mac: Gå til Systemvalg> Apple ID og fjern merket for Finn min Mac.
  • Logg av iCloud: Gå til Systemvalg> Apple ID> Oversikt og velg Logg av.

Valgfritt: slett alt innhold og innstillinger

Hvis MacBook-en din kjører på macOS Monterey eller nyere, har du et innebygd alternativ som lar deg slette alle data og innstillinger før du selger den. Dette er rent valgfritt; du kan fortsatt formatere Mac-en og installere MacOS på nytt uansett.

For å få tilgang til den, åpne Systemvalg-appen. Deretter velger du Systemvalg> Slett alt innhold og innstillinger.

Slik får du tilgang til macOS-gjenoppretting

MacBook-er som kjører på Apple Silicon- og Intel-brikkesett krever forskjellige prosedyrer for å få tilgang til macOS-gjenoppretting. Følgende instruksjoner forutsetter at du ikke har tilbakestilt passordet på Mac-en. Hvis du har, skriv inn passordet hver gang det er nødvendig.

Mac med Apple Silicon

  1. Slå av MacBook.
  2. Trykk og hold inne strømknappen for å slå den på igjen, men slipp den ikke før meldingen om innlasting av oppstartsalternativer vises på skjermen.
  3. På skjermbildet Oppstartsalternativer, velg Alternativer og velg Fortsett. macOS Recovery vil lastes inn et øyeblikk.
  4. Hvis du er logget på Mac-en med en Apple-ID, velger du Glemt alle passord? på kontovalgskjermen. Skriv deretter inn Apple ID-passordet ditt for å omgå aktiveringslåsen.
  5. Velg Diskverktøy og velg Fortsett.

Mac Intel

  1. Slå av MacBook.
  2. Slå den på igjen, men hold umiddelbart nede Kommando + R. Slipp når du ser Apple-logoen. macOS Recovery vises et øyeblikk.
  3. Hvis Mac-en din består av en Apple T2 Security-brikke og du også er logget på med en Apple-ID, velger du Glemt alle passord? på kontovalgskjermen og skriv inn Apple-ID-en din for å fortsette.
  4. Velg Diskverktøy og velg Fortsett.

Slett MacBook

Etter å ha gått inn i macOS Recovery, kan du laste inn Diskverktøy for å formatere MacBook.

  1. Velg Macintosh HD i sidepanelet Diskverktøy.
  2. Velg Slett.
  3. Sett Format til APFS.
  4. Velg Slett for å formatere Macbook-en.
  5. Velg Ferdig.

Installerer macOS på nytt

Etter å ha formatert MacBook, kan du installere macOS på nytt.

  1. Velg Diskverktøy> Avslutt diskverktøy på menylinjen.
  2. Velg Installer macOS på nytt i macOS-gjenoppretting.
  3. Velg Macintosh HD som målpartisjon og følg instruksjonene på skjermen for å installere macOS på nytt.

Når du er ferdig med å installere macOS, kan du konfigurere MacBook for personlig bruk og gjenopprette sikkerhetskopidataene dine via Time Machine. Eller trykk på Command + Q for å gå ut av oppsettskjermen hvis du planlegger å selge den.

Å tømme minnet til en Mac uten passord kan være vanskelig

Som du nettopp så, kan det være vanskelig å formatere en MacBook med aktiveringslås. Men så lenge du ikke har glemt Apple-ID-en din, bør du ikke ha problemer med å tilbakestille passordet eller logge på macOS Recovery.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.