Hvordan fjerne blokkering av noen på Instagram

Så du har blokkert noen på Instagram uansett grunn, og nå er det på tide å oppheve blokkeringen av denne personen på Instagram. Blokkering kan være en fin måte å forhindre at noen ser innleggene dine midlertidig, men det er best om du konfigurerer kontoen deres først.

La oss ta en titt på hvordan blokkering av folk på Instagram fungerer og hvordan du kan fjerne blokkering av folk på Instagram både på nettet og på mobilen.

Hva skjer når du blokkerer/opphever blokkering av noen på Instagram?

Når du blokkerer en bruker på Instagram, forhindrer du at vedkommende kan:

  • Se innleggene og historiene dine
  • Finn dem ved å bruke søkeverktøyet
  • De kan kontakte deg via privat melding

Innholdet i kontoene du har blokkert vil bli skjult. Eventuelle innlegg du likte fra den profilen vil bli skjult til du opphever blokkeringen av den brukeren igjen, og deretter kommer du tilbake. Husk: Hvis du blokkerer en bruker, men lar kontoen din være offentlig, for å se innleggene dine igjen, logger du bare ut av Instagram.

Slik endrer du personverninnstillingene for kontoen din:

  • På iOS og Android: Trykk på profilkortet, og trykk deretter på menyikonet med tre prikker. Herfra velger du Personvernkonto og aktiverer alternativet Privat konto.
  • På nettet: gå til Instagram.com og klikk på profilikonet i øvre venstre hjørne. Klikk på Innstillinger-ikonet (det som ser ut som et tannhjul), velg deretter Personvern og sikkerhet og slå på alternativet Privat konto.

Når du fjerner blokkeringen av noen, vil de kunne se innleggene og historiene dine, finne deg igjen og sende deg meldinger. De vil imidlertid ikke automatisk følge deg, så du må varsle dem hvis du vil at de skal gjøre det.

Slik fjerner du blokkering av noen på Instagram ved hjelp av iPhone eller Android

Hvis du vet navnet på kontoen du blokkerte, søk først etter kontoen ved hjelp av søkefeltet. Trykk på navnet for å få frem profilen, og trykk deretter på menyikonet med tre prikker i hjørnet av skjermen. Velg Fjern blokkering fra menyen som vises.

Du vil bli bedt om å bekrefte avgjørelsen din, trykk Lås opp for å gjøre det. Avhengig av enheten din og gjeldende appversjon, kan du kanskje trykke på den blå Unblock-knappen på profilsiden din.

Slik fjerner du blokkering av noen på Instagram ved hjelp av nettet

Mens du bruker nettversjonen av Instagram, søk etter brukeren du vil oppheve blokkeringen. Navnet deres kan vises lavere i søkeresultatene enn andre lignende kontonavn. Hvis du vet deres eksakte navn, kan du gå til instagram.com/ brukernavn(erstatter brukernavn med brukernavnet for kontoen din).

Nå kan du klikke på kontomenyknappen med tre prikker og deretter velge Opphev blokkering av denne brukeren eller klikke på den store blå Opphev blokkering-knappen. Du vil bli bedt om å bekrefte avgjørelsen din, trykk Lås opp for å gjøre det.

Slik ser du en liste over Instagram-brukere du har blokkert

Hvis du ikke husker en brukers navn, eller bare vil se gjennom listen over brukere du har blokkert, kan du gjøre det fra en iOS- eller Android-enhet. Det er fortsatt ingen måte å få tilgang til blokkeringslisten din fra nettet.

Start Instagram og velg profilfanen din. Trykk på menyknappen med tre prikker øverst i hjørnet, og velg deretter Blokkerte kontoer. Trykk på en konto for å se den, og lås den opp ved å følge instruksjonene ovenfor.

Hvordan fjerne blokkering av noen på Instagram som også har blokkert deg

Den gamle “dobbeltlåsen” gjør det vanskeligere å fjerne blokkeringen av noen, men det er noen måter rundt det. Det fungerer best hvis du kjenner kontonavnet, forutsatt at navnet ikke er endret:

Skriv en ny direktemelding til deg selv, inkluder @brukernavnet til kontoen du vil oppheve blokkeringen i meldingen. Når du har sendt inn, trykk på brukernavnet og lås det opp som normalt. Se hvordan du sjekker direktemeldinger på Instagram på nettet hvis du er usikker.

Logg på med en nettleser på Instagram.com, skriv deretter inn instagram.com/ brukernavn, og erstatt brukernavnet med navnet på kontoen du vil oppheve blokkeringen. Når du ser profilen, låser du den opp på vanlig måte.

Husk å følge ulåste kontoer igjen!

Når du blokkerer en konto, tømmer du den automatisk. Hvis du har bestemt deg for å oppheve blokkeringen av noen og aktivt vil begynne å se innleggene deres, må du gå tilbake til profilen deres og følge dem på nytt.

Mens blokkering av folk på Instagram er en solid måte å finne en nål i en høystakk, er det andre alternativet å gjøre kontoen din privat. Private kontoer kan ikke bare følges av hvem som helst.

I stedet må brukere be om godkjenning fra kontoinnehaveren, i hovedsak en hviteliste over godkjente følgere. Hvis du er bekymret for personvern, er alternativet for privat konto en god vei å gå.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.