Hvordan blokkere noen på Instagram

Hvordan blokkere noen på Instagram

Problemet med å sette opp en offentlig konto på sosiale medier er at mens du og de fleste internettbrukere har gode intensjoner, vil det alltid være noen som ønsker å ødelegge opplevelsen, både sin egen, men spesielt andres. Dette gjøres ved å trakassere brukere med dårlige eller upassende private kommentarer eller meldinger.

Heldigvis, Instagram har gitt flere verktøy for brukere som håndterer noen av følgerne deres, som å blokkere dem og hindre dem i å legge igjen kommentarer på innleggene deres. Hvis du er interessert i å lære hvordan du blokkerer en bruker og bedre beskytter kontoen din mot troll og misbruk, her er noen metoder du kan bruke.

Hvordan blokkere noen fullstendig på Instagram

Dette er den enkleste metoden som er tilgjengelig for øyeblikket, og vil hindre brukeren fra å se profilen din eller samhandle med deg på noen måte. Dette er en fullstendig blokkering og vil også føre til at du ikke lenger følger den brukeren i prosessen (hvis du fulgte ham først).

  1. Last inn profilen til brukeren du vil blokkere og trykk på de tre prikkene i høyre hjørne av skjermen
  2. Flere alternativer vil vises, du må velge Block hvis du vil blokkere det
  3. Du vil da bli bedt om å bekrefte at du vil blokkere den. Velg Blokker igjen og du vil se en bekreftelse på at brukeren er blokkert.

Hvis du vil oppheve blokkeringen av noen på Instagram, kan du sjekke hele guiden vår her.

Hvordan blokkere noen delvis på Instagram

Hvis du heller ikke vil blokkere noen direkte, men heller ikke vil kunne legge igjen dårlige eller upassende kommentarer på innleggene dine, er det slik du kan gjøre det. Vær oppmerksom på at denne metoden forhindrer dem i å kommentere, men de vil fortsatt kunne se innleggene dine, historiene og sende deg meldinger.

  1. Gå til Instagram-profilen din, trykk på ikonet med tre linjer øverst til høyre på skjermen og velg Innstillinger
  2. Gå til Personvern i Innstillinger-menyen
  3. Velg Blokker kommentarer …
  4. Skriv inn navnet på brukeren du vil blokkere kommentarer fra, og trykk på Blokker-knappen ved siden av navnet
  5. Gjenta denne prosessen for alle brukere hvis kommentarer du vil blokkere

Slik setter du Instagram-profilen til privat

For de som foretrekker å ikke blokkere brukere eller blokkere brukerkommentarer, er den beste tingen å gjøre å sette Instagram-profilen til privat. Ved å gjøre det når noen ønsker å følge deg, trenger de din godkjenning. Dette gir deg muligheten til å sjekke den personen og se om den kontoen tilhører noen du kjenner eller om det er en falsk profil.

Det betyr selvfølgelig ikke at disse brukerne er “perfekte” fordi vennskap kan bli surt, men i det minste beskytter det deg mot fremmede på nettet mot trakassering.

  1. Gå til Instagram-profilen din, trykk på ikonet med tre linjer øverst til høyre på skjermen og velg Innstillinger
  2. Gå til Personvern i Innstillinger-menyen
  3. Under Tilkoblinger velger du Personvernkonto
  4. Trykk på bryteren ved siden av Privat konto for å gjøre kontoen din privat
  5. Gjenta trinnene ovenfor hvis du vil gjøre kontoen din offentlig igjen

Hvordan blokkere noen på Instagram på skrivebordet

La oss si at du ikke har tilgang til Instagram-appen og vil blokkere noen i en nettleser. Det er like enkelt som appprosessen. Slik gjør du det via instagram.com.

  • Gå til profilen til brukeren du vil blokkere.
  • Du vil se de tre horisontale prikkene ved siden av kontonavnet, “Neste”-knappen og pil ned-knappen. Klikk på den.
  • Et popup-vindu vises. Klikk på det midterste alternativet, “Blokker denne brukeren”.
  • Et annet vindu vises som spør om du er det sikker å ønske å blokkere dem. Trykk “Lås” igjen hvis du er overbevist.
  • En bekreftelsespop-up vises. Klikk “Slett” for å gå tilbake til Instagram.

Du kan se at blokkeringen fungerte fordi i stedet for “Følg” ved siden av kontonavnet deres, står det nå “Unblock”.

Hva skjer når du blokkerer noen på Instagram

Du lurer kanskje på hva konsekvensene av å blokkere noen kan være.

Vil personen jeg har blokkert vite at jeg har blokkert henne?

Den personen kan ikke lenger se Instagram-profilen din, innlegget eller historiene dine. Han vil ikke motta noe varsel som forteller ham at du har blokkert ham.

Er blokkeringen permanent?

Nei det er ikke! Du kan alltid ombestemme deg og fjerne blokkeringen av noen på Instagram når som helst.

Kan personen jeg blokkerte fortsatt omtale meg på Instagram?

Ja de kan. Du får imidlertid aldri vite det fordi du ikke får et varsel i aktivitetskanalen din.

Kan personen jeg har blokkert fortsatt se mine likes og kommentarer på andre innlegg?

Ja, hvis han eller hun følger kontoen eller om det er en offentlig konto, vil de kunne se at du likte eller kommenterte den.

Forsvinner likene/kommentarene deres fra innleggene mine etter å ha blokkert noen?

Nei, kommentarene deres forsvinner ikke fra innleggene dine. Du kan imidlertid manuelt slette disse kommentarene fra innleggene dine.

Kan jeg fortsatt se Instagram-kontoen deres etter å ha blokkert den?

OG mulig finner fortsatt kontoen deres, men du vil ikke kunne se innleggene deres. Det vil bare si “Ingen innlegg ennå”. Du vil ikke engang kunne se Instagram-historiene deres.

Hvilke andre alternativer har jeg enn å blokkere noen?

Instagram ga nylig ut muligheten til å “mute” noen, noe som er mindre ille enn å blokkere noen. Hvis du ignorerer noen, vil ikke historiene og innleggene deres vises i nyhetsstrømmen din. OG mulig ser fortsatt innleggene og historiene deres bare hvis du med vilje går til siden deres. Og de kan fortsatt se innholdet ditt.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.