Hva skjer når du logger ut av Apple ID på iPhone

Hva skjer når du logger ut av Apple ID på iPhone

Apple-ID-en er kjernen i de fleste Apple-apper, -tjenester og -enheter. Det er identiteten til en bruker i Apples økosystem og likeledes inngangsporten til de fleste av Apples tjenester. Vi kan trygt si at en iPhone er nesten ubrukelig uten en Apple-ID. Når du vet dette, lurer du noen ganger på hva som skjer når du logger ut Apple ID fra iPhone?

Vil du fortsatt ha tilgang til Apple-tjenester som App Store, Apple Music, FaceTime osv.? Hva med appene, filene og dataene dine? Denne artikkelen forklarer hva som skjer når du logger ut av Apple-ID-en din på iPhone. Vel, det kan være lurt å logge av Apple ID fordi du vil bruke en annen Apple ID på enheten din. Det anbefales også at du logger ut av Apple ID når du selger eller kjøper en brukt iPhone. Uansett årsak, er konsekvensene av å logge ut av en Apple-ID de samme på alle Apple-mobilenheter (iPhone og iPad).

For det meste er det imidlertid bare Apples opprinnelige apper og tjenester som er berørt. Tredjepartsapper kan også bli påvirket hvis de synkroniseres med din Apple ID eller iCloud-konto. La oss uten videre utforske tjenestene din iPhone kan bli påvirket av når du logger av Apple ID.

1. iCloud

iCloud er Apples skylagringstjeneste som lar deg synkronisere og lagre iPhone-bilder, kontakter og annen data på nettet. Siden tjenesten Apple iCloud er koblet til en ID Apple, vil ikke lenger alle applikasjoner som bruker iCloud på iPhone bli sikkerhetskopiert når du logger ut av Apple-ID-en din på iPhone. Mens dokumenter og filer du tidligere har sikkerhetskopiert forblir i iCloud-lagringen eller iCloud Drive, vil ikke nye dokumenter fra apper lastes opp eller sikkerhetskopieres før du kobler til din eksisterende eller nye Apple-ID.

2. Apple Music

Apple Music fungerer bare når det er en aktiv Apple-ID knyttet til kontoen din. Hvis du logger av Apple ID på iPhone, blir Apple Music ubrukelig. I tillegg til å ikke kunne streame sanger, vil all tidligere nedlastet musikk også bli fjernet fra enhetens minne. Selv om de synkroniserte spillelistene og sangbiblioteket forblir i iCloud, vil de bli slettet fra iPhone.

3. App e app store

Avlogging av Apple-ID-en på enhetene dine fører også til at Apple App Store ikke er tilgjengelig. Dette betyr at du ikke kan laste ned eller installere nye apper fra App Store med mindre du logger på Apple-ID-en din på nytt eller kobler til en ny. Visst, du kan bruke apper som tidligere er installert på iPhone, men du vil ikke kunne oppdatere dem.

4. iMessage og Facetime

Både iMessage og FaceTime vil fortsatt fungere når du logger ut av Apple ID på iPhone. Disse tjenestene vil imidlertid bare fungere hvis du har et telefonnummer knyttet til FaceTime og iMessage. Hvis du har brukt Apple-ID-en din for iMessage eller FaceTime, vil du ikke kunne sende iMessage-meldinger eller foreta FaceTime-anrop.

5. Finn min iPhone (iPhone)

L’app Finn min Iphone det fungerer også med iPhones Apple ID. Å logge ut av Apple-ID-en din betyr at du ikke kan eksternt lokalisere, låse eller tørke iPhone-en din hvis den blir borte eller stjålet. Det er også verdt å merke seg at fjerning av Apple-ID-en din fra iPhone vil også deaktivere aktiveringslås. Så snart du kobler fra Apple ID fra iPhone, vil du motta en e-post fra Apple som informerer deg om at Finn min iPhone er deaktivert på iPhone.

6. Filer og dokumenter

Hvis du logger ut av Apple-ID-en din, kan du miste noen appfiler og data som er lagret på iPhone. Dette betyr at alle filer eller dokumenter som du har synkronisert med iCloud-kontoen din, vil bli fjernet lokalt fra iPhone.

For eksempel, hvis Notes-appen synkroniseres med iCloud-kontoen din, vil avlogging av Apple ID slette alle notater fra iPhone. Dette betyr at disse notatene bare vil være tilgjengelige via iCloud-kontoen din. Når du kobler Apple-ID-en din til iPhone på nytt, vil de slettede dataene bli gjenopprettet, så lenge du ikke har slettet dem fra iCloud.

Merk: Bare dataene/filene til applikasjonene som er synkronisert med iCloud, vil bli slettet fra din iPhone.

Interessant nok tilbyr Apple brukere muligheten til å beholde data fra apper som bruker iCloud når de logger ut av Apple ID.

Når du logger av, vil du bli spurt om du vil beholde en kopi av noen av iCloud-dataene dine på enheten din. Hvis du velger å fjerne dem, kan du fortsatt gjenopprette dem så snart de er tilgjengelige på iCloud-kontoen din.

7. Send e-post til iCloud

Hvis du har en iCloud-e-post knyttet til Mail-appen på iPhone, vil den også bli fjernet når du logger ut av Apple-ID-en din.

Konklusjon

Nå som du vet hva som skjer når du logger ut av Apple-ID-en din, kan du bestemme om du vil logge ut av Apple-ID-en på iPhone eller ikke. Hvis du virkelig må gjøre dette, anbefaler vi at du sikkerhetskopierer iPhone-dataene dine til PC-en ved hjelp av iTunes. På denne måten kan du enkelt gjenopprette dataene dine hvis noe går galt med noen filer eller enhetskonfigurasjoner etter å ha logget ut av Apple ID.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.