Google Photos Backup: Slik sikkerhetskopierer du bilder til Google Photos

Google Photo Backup

Google Foto-sikkerhetskopier er en livredder når du trenger å migrere dataene dine til en annen enhet eller hvis du trenger å frigjøre lagringsplass på telefonen. Altfor ofte lagrer smarttelefonbrukere alle dyrebare bilder og videoer på enheten, men sikkerhetskopierer dem aldri. I tilfelle problemer vil det ta flere timer å overføre alle bildene dine fra en enhet til en annen, som sammen med videoer er de tyngste filene.

Det er her Google Photos kommer inn, noe som gjør oppgaven med å sikkerhetskopiere fotobiblioteket ditt * relativt * smertefritt. Hvis du er bekymret for å miste bildene dine, forbereder deg på å kjøpe en ny enhet, eller bare trenger å frigjøre verdifull plass på telefonen, er Google Foto en av de beste skytjenestene for det. Her er vår praktiske veiledning for bruk av Google Foto til å sikkerhetskopiere bildebiblioteket ditt.

Slik sikkerhetskopierer du bilder i Google Foto

Det er enkelt å lagre bildene dine i Googles skylagring, men instruksjonene varierer avhengig av enheten du eier. Du kan synkronisere appen på tvers av alle enhetene dine og til og med bruke den til å slette alle bilder fra enheten din når sikkerhetskopieringen er fullført. Sjekk ut hvordan du kan sikkerhetskopiere bildene dine for hver av enhetene dine.

Sikkerhetskopier bilder i Google Foto på iPhone eller iPad

  1. InstallerApp Google Foto på iPhone eller skrivebordsappen på Macen.
  2. Med iOS trenger Google Foto tillatelse for å starte en sikkerhetskopiering. Du kan velge alternativet for å gi Google Foto tilgang til alle bildene eller velge de du vil sikkerhetskopiere.
  3. Etter å ha valgt tillatelsene for bildene, starter sikkerhetskopieringen automatisk som markert med en blå ring rundt profilbildet øverst til høyre i appen. På Mac må du lagre den i riktig mappe – bare velg mappen der bildene dine er lagret.
  4. Hvis du vil slå av automatisk synkronisering, åpner du appen og velger Meny> Innstillinger> Sikkerhetskopiering og synkronisering, som du kan trykke på for å slå på eller av.

Hvis du bruker Apples iCloud Photo Library, vær forsiktig. Noen ganger er bildene dine som er lagret i skyen, synlige på enheten din, men ikke teknisk lagret på dem. Derfor kan det hende at Google Foto ikke kan se og lagre slikt innhold. Det er en enkel, men litt irriterende løsning: sørg for at hver fil er lagret på smarttelefonen/datamaskinen din. Irriterende, ja, men det er en idiotsikker plan.

Slik sikkerhetskopierer du bilder i Google Foto på PC

  1. Installere Sikkerhetskopiering og synkroniseringjeg laster opp skrivebordet i Google Foto.
  2. Logg på med Google-kontoen du vil bruke for Google Foto.
  3. Velg alternativet Sikkerhetskopier bilder og videoer.
  4. Velg mappene du vil kontinuerlig sikkerhetskopiere til Google Foto.
  5. Velg bilde- og videoopplastingsstørrelsen du foretrekker; Høy kvalitet (ubegrenset lagringsplass) eller original (15 GB lagringsplass).
  6. Velg Start.

Slik sikkerhetskopierer du bilder i Google Foto på Android

  1. Last ned Google Photos fra Google Play Store – Pixel-brukere bør ha det som standard.
  2. Når den er installert, vil Google Photos be om tillatelse til å sikkerhetskopiere de forskjellige nettmappene. Velg hvilke mapper på telefonen du vil at den skal ha tilgang til, og sikkerhetskopier dem deretter automatisk.
  3. Hvis du vil sikkerhetskopiere bildene dine for å frigjøre lagringsplass på telefonen din, åpner du fanen Ledig plass i Google Foto, slik at appen kan slette alle bildene som er sikkerhetskopiert fra enheten din for å gi deg mer plass.

Hvordan sikre at bildene dine er lagret?

Nå som du har gjort sikkerhetskopieringen, er du sannsynligvis klar til å fortsette med en tilbakestilling av enheten eller begynne å slette bilder. Det er lurt å sjekke at alt er sikkert lagret i Google Foto før du gjør endringer.

Google Foto kan være litt vanskelig fordi det kan vise bildene dine i appen, men de er kanskje ikke lagret ennå. For å bekrefte at alle bildene dine er arkivert, gjør følgende:

  1. Åpne Google Foto-appen og trykk på profilikonet øverst til høyre.
  2. I menyen som kommer opp ser du hvor mange bilder som fortsatt må lagres. Hvis dette tallet er null, lagres alt på enheten din i Google Foto. Hvis denne menyen viser at noen bilder ennå ikke er lagret, sørg for at du er koblet til WiFi og vent litt lenger.

Google Foto – Bonusfunksjoner

Når du har fullført trinnene ovenfor, kan det være lurt å bruke noen minutter på å organisere bildene dine. Heldigvis vil Google Photos tilby deg mange tilpasningsmuligheter. Fra arkivmapper til hele album som du kan dele med familie og venner, det er mye du kan gjøre.

Hvordan flytte og dele bilder i Google Foto

  1. For det første lagrer Google Foto automatisk bildene dine i mapper. Du kan omorganisere disse mappene ved å trykke lenge på bildene og trykke på +-ikonet øverst.
  2. Velg nå et album du vil sende bilder til i listen som vises, eller du kan opprette et nytt. Avhengig av hva du vil gjøre med bildene dine, klikk på Del-ikonet øverst og del det med andre som også bruker Google Foto.

Slik legger du til et bilde i favorittmappen din ved hjelp av Google Foto

  1. Hvis du har et bilde i Google Foto som er en av favorittene dine, kan du trykke på stjerneikonet over det for enkelt å plassere det i Favoritter-mappen. Når du åpner Google Foto, trykker du på mappen og du kan vise alle bildene du liker best uten å bla for å søke etter dem.

Hvordan lage en collage eller lysbildefremvisning i Google Foto

  1. Ved å følge de samme trinnene ovenfor for å flytte bildene dine til nye album, kan du også lage collager og lysbildeserier. Trykk lenge på bildene du jobber med og trykk på +-ikonet øverst til høyre. Fra dette nye popup-vinduet velger du ett av alternativene. Følg deretter trinnene for å lage ditt neste mesterverk.

Hyppige spørsmål

Vi har tatt med noen av svarene på de vanligste spørsmålene her:

Lagres bildene mine automatisk i Google Foto?

Hvis du vil at Google Foto skal sikkerhetskopieres automatisk, må du sannsynligvis gjøre noen endringer i innstillingene. Google Foto-appen er laget for å spare batterilevetid og mobildata, så Wi-Fi og bakgrunnstillatelser er satt som standard.

For å sikkerhetskopiere til mobildata i stedet for Wi-Fi, åpne Google Foto-appen og trykk på profilikonet øverst til høyre. Trykk deretter på Appinnstillinger og slå på Mobildata-alternativet.

Deretter går du inn i telefonens innstillinger og slår på bakgrunnsbatteribruk for Google-bilder også (instruksjoner for å slå på bakgrunnstillatelser varierer avhengig av operativsystemet ditt). Nå skal Google Foto automatisk sikkerhetskopiere alt i kamerarullen din.

Hvordan gjenoppretter jeg bildene mine fra Google Foto?

Når alt er sikkerhetskopiert, er det enkelt å få tilgang til bildene dine. Alt du trenger å gjøre er å åpne Google Foto-appen og logge på med den samme Gmail-kontoen der alt ble lagret.

Når du er logget på, bør du se alle bildene dine i Google Foto-appen. Trykk på et bilde eller album og velg Del-ikonet for å sende bildene til en annen person eller lagre dem et annet sted.

Kan jeg lagre alle Google-bilder på telefonen min samtidig?

Ja. Enten du bruker en iOS- eller Android-enhet, kan du lagre alle bildene dine på enheten din, men det vil ta litt tid. IOS-brukere må trykke lenge på et bilde for å starte alternativet for å velge alle bildene de vil lagre. Trykk deretter på iOS-delingsikonet for å lagre alle bildene på enheten deres.

Android-brukere må gjennom en lignende prosess. Ved å bruke Android-delingsikonet kan du lagre på enheten din, eller du kan dele bilder med en annen skytjeneste eller kontakter.

Hvordan laste ned bilder fra Google Foto

Sikkerhetskopier bildene dine

Google Foto gjør det enkelt å sikkerhetskopiere alle viktige bilder. Nå som du vet hvordan du sikkerhetskopierer bildene dine, sørg for å dra nytte av den gratis lagringsplassen som er tilgjengelig med en Google-konto. Del dine tanker og erfaringer med Google Foto nedenfor.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.