Gjenopprett Mac fra Time Machine-sikkerhetskopi

Gjenopprett Mac fra Time Machine-sikkerhetskopi

Hvordan gjenopprette en Mac fra sikkerhetskopiering ved hjelp av Time Machine. Har du endret eller slettet filer på Mac-en ved et uhell? Eller planlegger du å installere macOS på nytt på grunn av problemer med tap av data?

Hvis du allerede har tatt deg tid til å sette opp Time Machine på Mac, bør du ikke bekymre deg for det. Ikke bare kan du bruke Macs innebygde lokale sikkerhetskopieringsløsning for å gjenopprette tapte data, men du kan også gjenopprette endringer i filer og dokumenter.

Hva kan du gjøre med Time Machine?

Tidsmaskin er en inkrementell sikkerhetskopiløsning som automatisk lagrer oppdaterte kopier av Mac-dataene til en ekstern lagringsstasjon eller NAS-stasjon (Nettverks Festet Lagring). Den inneholder også flere øyeblikksbilder av filer og mapper som følger:

  • Sikkerhetskopier hver time av de siste 24 timene.
  • Daglige sikkerhetskopier siste måned.
  • Ukentlig sikkerhetskopiering for alle tidligere måneder.

Så hvis du har gjort noen endringer i en fil eller mappe, kan du raskt gjenopprette Mac-en fra Time Machine-sikkerhetskopi – en problemfri forhåndsredigert kopi. Det samme gjelder for elementer du har slettet permanent og ønsker å gjenopprette.

Time Machine sletter de eldste øyeblikksbildene når backupstasjonen begynner å gå tom for plass. Men hvis det er et forholdsmessig større volum enn Macens interne lagring, kan du sannsynligvis gjenopprette data siden du først aktiverte Time Machine.

I tillegg til å gjenopprette individuelle filer og mapper, lar Time Machine deg også gjenopprette alle data på Mac-en hvis du installerer operativsystemet på nytt. Du kan til og med bruke Time Machine mens du setter opp en ny Mac fra bunnen av. Nedenfor finner du ut nøyaktig hva du må gjøre for å gjenopprette en Mac fra Time Machine-sikkerhetskopier.

Gjenopprett filer og mapper på Mac fra Time Machine-sikkerhetskopi

Hvis du vil gjenopprette en tidligere kopi av en fil eller mappe som du ved et uhell har endret eller slettet, bør Time Machine hjelpe deg med å gjenopprette den. Du kan også gjenopprette flere elementer i samme katalog samtidig.

  1. Åpne Finder-appen og naviger til plasseringen av filen eller mappen du vil gjenopprette eller gjenopprette.
  2. Velg Time Machine-ikonet på Mac-menylinjen og velg alternativet Enter Time Machine. Hvis du ikke ser det, åpne Launchpad og velg Mer> Time Machine.
  3. Bruk opp- og ned-knappene til høyre for Finder-vindustabelen for å navigere gjennom mappens tidligere øyeblikksbilder. Alternativt kan du bruke tidslinjen på høyre kant av skjermen for å bytte mellom tilgjengelige sikkerhetskopier.
  4. Velg filen eller mappen du vil gjenopprette. Hvis du vil gjenopprette flere elementer fra samme øyeblikksbilde, holder du nede Kommando-tasten mens du velger dem.
  5. Du kan forhåndsvise de fleste filformater i Time Machine ved hjelp av Quick Look (velg elementet og trykk på mellomromstasten).
  6. Velg Tilbakestill-knappen.
  7. Hvis du gjenoppretter et endret element, bør Time Machine gi deg tre alternativer som følger:

Behold originalen: Hopp over å gjenopprette filen eller mappen.

Behold begge – Behold kopier av både gjeldende og gjenopprettet element.

Erstatt – erstatt gjeldende element.

Hvis du gjenoppretter en slettet fil eller mappe, vil Time Machine kopiere den uten at du blir bedt om det. Du er ferdig med å gjenopprette elementer ved hjelp av Time Machine. Gjenta trinnene ovenfor for andre filer eller mapper du ønsker å gjenopprette.

Gjenopprett alle data på Mac fra Time Machine-sikkerhetskopi

Hvis du får et problem som krever at du installerer Macens systemprogramvare på nytt eller får en ny Mac, kan du bruke Time Machine til å gjenopprette dataene dine.

For å gjøre dette må du logge på en programvare som heter Migrasjonsassistent. Du vil støte på det under macOS-oppsettet. Men hvis du allerede er ferdig med dette, kan du hente det ved å åpne Launchpad og velge Mer> Migreringsassistent.

Når migreringsassistenten vises på skjermen, følg trinnene nedenfor:

  1. Velg alternativet Fra en Mac, Time Machine Backup eller Startup Disk i Migration Assistant og velg Fortsett.
  2. Velg Time Machine-sikkerhetskopistasjonen og velg Fortsett. Hvis du ikke ser den, sørg for at den er fysisk koblet til Mac-en din. Hvis det er en NAS-stasjon, sørg for at Mac-en er koblet til det samme nettverket.
  3. Som standard velger Migration Assistant automatisk det siste øyeblikksbildet fra Time Machine-sikkerhetskopistasjonen. Du kan imidlertid utvide den for å velge et annet øyeblikksbilde. Velg Fortsett etter at du har valgt.
  4. Velg hvilke typer data du vil overføre fra sikkerhetskopien, for eksempel Applications-mappe, brukerkontomappe, system- og nettverksinformasjon, etc.
  5. Du kan også utvide brukerkontoen din og velge individuelle mapper, for eksempel Dokumenter og Bilder. Velg deretter Fortsett.
  6. Hvis du velger å importere en brukerkonto, vil Migration Assistant be deg om å opprette et passord som du kan bruke til å logge på den.
  7. Hvis du startet Migration Assistant etter å ha satt opp Mac-en, må du velge mellom å erstatte gjeldende brukerkonto og sette den opp som en egen konto.
  8. Vent til Time Machine fullfører sikkerhetskopieringen av data. Du vil komme over et skjermbilde for migrering fullført når migreringsassistenten har fullført kopieringen av dataene dine – velg Ferdig for å avslutte migreringsassistenten.

Hvis du bare har foretatt en delvis overføring av filene og mappene dine, kan du alltid få tilgang til migreringsassistenten og gjenopprette ytterligere data senere.

Tilbake til fremtiden

Som du nettopp så, gjør Time Machine det utrolig praktisk å gjenopprette filer og dokumenter på en Mac. Men det er alltid best å lage ekstra sikkerhetskopier av macOS-enheten din bare slik at du har flere alternativer i fremtiden.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.